Wellness Spa Életmód Magazin

wellness spa magazin

Wellness Spa Webáruház

Wellness Spa Áruház

Wellness hotelek, ajánlatok

Wellness hotelek, panziók, programok

Sport

A Krav-Maga rendkívül hatékony önvédelmi sportról

A  olyan önvédelmi sport, amely magyar gyökerekkel rendelkezik , mert az alapító, Imi Lichtenfeld Budapesten született és Pozsonyban élt fiatalon. A Krav-Maga egy nagyon hatékony önvédelmi és taktikai rendszer.

A Krav-Maga szó közelharcot jelent, célja az ember önvédelmi készségeinek kifejlesztése és röviden az, hogy az ember a veszélyhelyzetből megmeneküljön. A Krav-Maga önvédelmi harci rendszer, aminek megalkotója Imi Lichtenfeld Budapesten született, 1910-ben.

Bővebben: A Krav-Maga rendkívül hatékony önvédelmi sportról

 

Sportolási tippek elfoglalt emberek számára

Aki legalább heti kétszer negyven percen át közepesen intenzíven, de folyamatosan mozognak, azok már ezzel szinten tarthatják testük fizikai állapotát. Ha egy felnőtt ember testsúlya 20%-kal meghaladja a normális felső értéket, azzal a különböző betegségek kialakulásának a valószínűsége erősen megnövekszik.

Súlyos elhízás esetén a várható életkor akár felére is csökkenhet a normál súlyú emberekéhez képest. Bár, általában mindenki úgy hiszi, ez a tény rá nem vonatkozik! A normálishoz közeli testsúly nemcsak újra normalizálja, javítja a közérzetet, de csökkenthetőek a stresszes életmód következményei is a testre, növekszik a koncentrációs készség, mert az agyműködés is intenzívebbé válik, növekszik a munkavégzés hatékonysága, mert a normál testsúlyú ember sokkal kevésbé fáradékony.

A normális intenzitású, egészséges anyagcsere nemcsak megfiatalítja az embert, de a méreganyagok is gyorsabban hagyják el a szervezetet, így kevésbé terhelik, mérgezik. Tény, hogy minden egyes forint, melyet a sportolásra költünk, 3–4-szeres pénzt takarít meg nekünk. Bizonyos jövedelmi szint fölött a választás lehetősége eleve adott, ha valaki a létminimumnál többől él havonta, akkor már tehet valamit egészségéért.

Bővebben: Sportolási tippek elfoglalt emberek számára

 

Kímélő sportolási formák: A Pilates

Az aerobic és step -aerobic órákat sokak számára az ugrálás miatt az ízületekre megterhetőek. A bonyolult koreográfiák amúgy is nehezen megtanulhatóak csak sokaknak. Számukra ideális a Pilates.

A hagyományos alakformáló órák során a századik lábemelés után sokaknak már elfogy az ereje, kitartása és fájnak az izmai.

Aki kímélő sportot szeretne űzni, annak a számára a Pilates ideális sport. Idősebbek, anyukák, a mindennapi életben is sokat mozgó, fájós lábú –hátú embereknek olyan mozgásforma kell, ami nem szenvedés, hanem öröm forrása, és nemcsak akkor jelent örömöt, mikor végre abba lehet hagyni, hanem edzés közben is nagyon élvezetes sport a Pilates.

Bővebben: Kímélő sportolási formák: A Pilates

 

Keresés

Fókuszban

  • Mi a wellness? Minde nap találkozik vele? Mindenhol ezt látja? Mi a wellness valójában? Manapság már minden híres, magára valamit is adó szálloda indított wellness szolgáltatást, vagy szolgáltatásokat....
Hírfolyam