Wellness Spa Életmód Magazin

wellness spa magazin

Wellness Spa Webáruház

Wellness Spa Áruház

Wellness hotelek, ajánlatok

Wellness hotelek, panziók, programok

Kosár

A kosara üres

Szaunák

SzaunaA szaunázás támogatja az egészséget, ennek köszönhetően ma már egyre inkább kezd hazánkban is meghonosodni. A kozmetikai szalonokban, fitnesz-termekben és hotelben van már izzasztókabin, szauna.

Ezek közül az egyik legújabb intenzív hatású találmány az infraszauna.  A  szauna egy olyan helyiség, melyet magas hőfokra felfűtenek, hogy benne az emberek egészségük támogatása és pihenés céljából izzadhassanak. Sokszor a forró kövekre öntött – olykor illatosított – víz által a vízgőz és a mosakodás is hozzátartozik a szauna használatához. A szaunázás fontos része lehet a méregtelenítésnek, jó levezetése egy nehéz napnak. A szaunázás összetett egészségvédő hatásáról már többé-kevésbé mindenki hallott, de használata nem annyira elterjedt hazánkban.

Mire jó a szauna?

SzaunaA szauna az északi népek régi találmánya, már több ezer évvel ezelőtt is ismerték és használták. Eredetileg fürdésre és melegedésre építettek szaunákat, de a magas hőfok miatti tisztaság lehetővé tette a betegek ápolását, sőt, sokszor még a higiénikus szülést is, ezért a szauna szerepe egyre fontosabb lett az egész közösség életének megkönnyítésében.

A vidéken járó utazó számára felajánlották a szauna használatát, s ez nagy megtiszteltetés volt. Bevezették egy-egy ilyen 90-100 fokos kis szaunába, és megengedték neki, hogy meztelenre vetkőzzön, majd fűzfavesszővel jól meg is csapkodták.

Bővebben: Mire jó a szauna?

 

Keresés

Fókuszban

  • Mi a wellness? Minde nap találkozik vele? Mindenhol ezt látja? Mi a wellness valójában? Manapság már minden híres, magára valamit is adó szálloda indított wellness szolgáltatást, vagy szolgáltatásokat....
Hírfolyam