Wellness Spa Életmód Magazin

wellness spa magazin

Wellness Spa Webáruház

Wellness Spa Áruház

Wellness hotelek, ajánlatok

Wellness hotelek, panziók, programok

Táplálkozás

Az élelmiszeripar uralma az egészség felett

élelmiszer ipar wellness

Az mára köztudott, hogy a tartósított élelmiszerek, mint például a tartós pékáru, kevésbé egészségesek friss társaiknál.

Viszont még így is számos tévhit szól bele a magyar táplálkozási szokásokba, mely részint a nyolcvanas évek sokszor erőltetett „korszerű” étel –reklámdömpingje, részint bizonyos élelmiszeripari vállalatok megtévesztő áltudományos „kutatásai” -ból ered, tovább súlyosbítva azt az eleve nem ideális helyzetet, hogy a magyarok eszik Európában a legtöbb telített zsírt tartalmazó ételeket és hazánkban, a legkisebb Európában az egy főre eső valódi sajt –és halfogyasztás például.

Bővebben: Az élelmiszeripar uralma az egészség felett

 

A tejfogyasztás: pro és kontra

A tejfogyasztás: pro és kontraAvagy: igyunk, ihatunk–e tehéntejet, s mi a helyzet más állatok tejével? Mikortól ihat egy gyerek tehéntejet? A napi egy pohár tehéntej valóban élet, erő, egészség? Az orvosok, táplálkozáskutató szakemberek véleménye jelenleg alapvetően megoszlik a tej témakörrel kapcsolatban.

Egyaránt mérvadó kutatók egymással szöges ellentétben álló eredményeket közölnek a tejről. A tej köztudott vitamintartalmáról egyik helyen azt jegyzik meg, hogy az emberi szervezet számára is döntő fontosságú emiatt a tej rendszeres fogyasztása, ellenben pontosan erről a vitamintartalomról azt írja egy másik kutató, hogy a tehéntejben lévő vitaminok nem tudnak hasznosulni az emberi szervezetben. Ezzel kapcsolatban a kérdés még mindig eldöntetlen.

Bővebben: A tejfogyasztás: pro és kontra

 

Keresés

Fókuszban

  • Mi a wellness? Minde nap találkozik vele? Mindenhol ezt látja? Mi a wellness valójában? Manapság már minden híres, magára valamit is adó szálloda indított wellness szolgáltatást, vagy szolgáltatásokat....
Hírfolyam